09:39 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
0 10
Βρείτε μας

Ένα εμβόλιο με βάση το ρωσικό Sputnik V καταχώρισε το Καζακστάν, ρίχνοντας, έτσι, ακόμη ένα «όπλο» στη μάχη κατά της πανδημίας.

Το Καζακστάν καταχώρισε εγχώριο εμβόλιο με βάση το ρωσικό Sputnik V, ανακοίνωσε η παραγωγός εταιρεία τη Δευτέρα. 

«Το Φαρμακευτικό Συγκρότημα Karaganda ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την καταχώριση του εμβολίου Gam-COVID-Vac (Sputnik V) κατά του κορονοϊού» ανέφερε η φαρμακευτική εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ένας ειδικός οργανισμός του Υπουργείου Υγείας του Καζακστάν εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Μετά από αυτό, υποβλήθηκε αίτηση για την απόκτηση πιστοποιητικού καταχώρησης στην επιτροπή φαρμακευτικού ελέγχου του Υπουργείου Υγείας.

Την 1η Φεβρουαρίου, το Καζακστάν άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες του με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η εγχώρια παραγωγή με τη χρήση ρωσικής τεχνογνωσίας στο Karaganda Pharmaceutical Complex. Περίπου 90.000 δόσεις του παραγόμενου εμβολίου πρόκειται να διανεμηθούν σε όλες τις περιοχές του Καζακστάν μέχρι το τέλος του μήνα.

Εκτός τούτου, το εμβόλιο QazCovid-in του Καζακστάν, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, αναμένεται να συμμετάσχει στην εκστρατεία εμβολιασμού το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
Tags:
κορονοϊός, Sputnik V, Ρωσία, Καζακστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK