14:38 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1506)
0 10
Βρείτε μας

Προς έγκριση στην Αρμενία το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V. Θα είναι το πρώτο εμβόλιο το οποίο εγκρίνεται προς χρήση.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, φαίνεται πως θα είναι το πρώτο που θα εγκριθεί προς χρήση στην Αρμενία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας. 

Το Υπουργείο Υγείας της Αρμενίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση του Sputnik V την 1η Φεβρουαρίου, ενώ οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τις παραδόσεις του εμβολίου θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Το Sputnik V είναι πολύ αποτελεσματικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, ξεπερνά το 91%. Πρόκειται για ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς προετοιμαζόμαστε για την έγκριση του Sputnik V για μαζική χρήση στο άμεσο μέλλον» σημείωσε ο ίδιος.

Οι συζητήσεις με τη ρωσική εταιρεία παραγωγής είναι σε εξέλιξη, ενημέρωσε, και τα εμβόλιο αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

Εκτός αυτού, η Αρμενία θα λάβει και το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, ενώ οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα προμήθειας των εμβολίων από Pfizer και Moderna.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1506)
Tags:
Αρμενία, εμβολιασμός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK