20:29 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί για την επιδείνωση των σχέσεων Μόσχας - Βρυξελλών ο Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας πως εδώ και χρόνια σπάει δεσμούς.

Τα προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται για πολλά χρόνια, με ευθύνη της Ένωσης, σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

«Γενικώς, είναι ξεκάθαρο πως όποιος δείχνει και το παραμικρό ενδιαφέρον στην κατάσταση στην Ευρώπη, η διάσπαση συνεχίζεται για χρόνια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σπάει διαρκώς τους δεσμούς» είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, που επισκέπτεται τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία ήταν σημείο καμπής για τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η ΕΕ «έδειξε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι Αρχές και η αντιπολίτευση λίγο πριν από το πραξικόπημα και το οποίο υπεγράφη από Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία».

Παρ' όλα αυτά, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για την επιστροφή της κανονικότητας στις σχέσεις των δύο πλευρών.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους εξελίξεις. Είναι στο χέρι της ΕΕ να αποφασίσει. Εάν αποφασίσουν πως είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν οι σχέσεις και εάν ανατρέψουν αποφάσεις που οδήγησαν στη διάσπαση, τότε θα είμαστε και εμείς έτοιμοι γι' αυτό».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «δεν πρέπει να μπερδεύουμε την Ευρώπη με την ΕΕ. Δεν φεύγουμε από την Ευρώπη. Έχουμε πολλούς φίλους στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε κοινά επωφελείς σχέσεις με αυτούς».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Σεργκέι Λαβρόφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK