09:28 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
0 42
Βρείτε μας

Ένα εντυπωσιακό ακατέργαστο διαμάντι θα πάρει το όνομά του από το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, το πρώτο που αναπτύχθηκε παγκοσμίως.

Η ALROSA, ένας ρωσικός όμιλος εταιρειών εξόρυξης διαμαντιών, αποφάσισε να «βαφτίσει» Sputnik V ένα από τα ακατέργαστα διαμάντια του.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο που έχει καταχωρηθεί παγκοσμίως στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ένα ακατέργαστο διαμάντι 100,53 καρατίων, διαστάσεων 27,15х28,81х29,56 και οκταγωνικού σχήματος θα λάβει το όνομα του ρωσικού εμβολίου. 

Είναι χρώματος κίτρινου και εξορύχθηκε από τις Αλλούβιες αποθέσεις της Γιακουτίας.

«Τα ακατέργαστα διαμάντια τέτοιου μεγέθους και χρώματα είναι φυσικά θαύματα. Άρα, αποφασίσαμε να ονομάσουμε αυτό το εξαιρετικό κρύσταλλο με το όνομα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο είναι, επίσης, ένα θαύμα που δημιουργήθηκε από επιστήμονες. Το ίδιο το εμβόλιο και το γεγονός ότι αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα, είναι εξαιρετικά. Αυτό μας δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητας στο άμεσο μέλλον» σημείωσε ο Σεργκέι Ιβάνοβ, ο CEO της ALROSA.

Σημειώνεται πως το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya, είχε καταχωρηθεί  τον Αύγουστο του 2020.

Πήρε το όνομα Sputnik V από τον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο, που άνοιξε νέα σελίδα στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Διαμάντι «βαφτίζεται» Sputnik V
© Φωτογραφία : ALROSA
Διαμάντι «βαφτίζεται» Sputnik V
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1581)
Tags:
Sputnik V, Ρωσία, εμβολιασμός, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK