21:00 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 50
Βρείτε μας

Η Ρωσία μπορεί να στραφεί στην πολιτική «ενεργού περιορισμού» αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την εχθρική πολιτική τους είπε στο Sputnik o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Ανεξάρτητα από τις κυρώσεις τους, δεν θα εγκαταλείψουμε την εποικοδομητική ατζέντα στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε μόνοι μας. Εάν η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παραμείνει αμετάβλητη, εάν συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην πίεση, τότε θα συνεχίσουμε με πολιτική ενεργού περιορισμού των ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα» προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ μιλώντας στο Sputnik. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, η πολιτική περιορισμού θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των κυρώσεων και τις «προσπάθειες των ΗΠΑ να επηρεάσουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα προωθήσει διεθνώς την ιδέα ότι «ένας πολυπολικός κόσμος δεν είναι κάποια αφηρημένη έννοια και ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση για την αμερικανική δικτατορία, μέσω της πολιτικής ενοποίησης των ορθών δυνάμεων στη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και της επιθετικής πληροφόρησης».

Σε κάθε περίπτωση ο αξιωματούχος τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την ομάδα του για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τις διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πρόσφατα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδειξε ετοιμότητα για διάλογο με σκοπό την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με το έργο των διπλωματών των δύο χωρών.

«Ετοιμαζόμαστε για αυτόν τον διάλογο και επί του παρόντος εργαζόμαστε μέσω των πρεσβειών μας, διαβιβάζουμε έγγραφα και μιλάμε με τους Αμερικανούς στη Μόσχα. Το ίδιο συμβαίνει στην Ουάσινγκτον μέσω της πρεσβείας και του Υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά, εκτός από την επικοινωνία μέσω διπλωματίας, είναι σημαντικό να προετοιμαστεί ένα είδος απτής βάσης για τη διοργάνωση εξειδικευμένων διαβουλεύσεων σε έναν ειδικό γύρο συνομιλιών» δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Tags:
κυρώσεις, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, Μόσχα, ανταγωνισμός, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK