17:56 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της απέναντι σε οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή πρόκληση εξέφρασε ο Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο ξεκαθάρισε πως η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει και υιοθετήσει μια νέα στρατηγική.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Sputnik, η Βορειοαντλαντική συμμαχία «δαιμονοποιεί» τη Ρωσία και χρησιμοποιεί το αφήγημα περί δήθεν «ρωσικής απειλής» για να ενώσει τις χώρες-μέλη της.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η στρατηγική του ΝΑΤΟ πρέπει να ανανεωθεί, καθώς από το 2010 η κατάσταση έχει αλλάξει, ενώ ο ίδιος δεν λαμβάνει υπόψιν την άνοδο της Κίνας και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Μάλιστα, πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για όλα τα μέλη της συμμαχίας και φυσικά και για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούσκο, «δεν συνέβη τίποτα απρόσμενο», ενώ εξέφρασε σκεπτικισμό από την επερχόμενη νέα στρατηγική που θα αναπτύξει το ΝΑΤΟ.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα, πρόσθετα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας για άμυνα και ασφάλεια με αξιόπιστο τρόπο» σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Tags:
ΗΠΑ, ΕΕ, στρατηγική, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK