13:16 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θεωρεί επίσης ότι πολλοί από τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών έχουν καταστραφεί.

Μια δήλωση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιστράτευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για να περιγράψει της σχέσεις ΕΕ- Μόσχας.

«Η προκατάληψη παρεμποδίζει τις φυσιολογικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ενώ πρόσθεσε πως «κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως έχουν διαλυθεί σε κομμάτια».

Μιλώντας στην RBC TV, επανέλαβε πως η προκατάληψη εμποδίζει τις σχέσεις, σε γενικές γραμμές, ενώ υπενθύμισε πως τον Μάιο του 2019, ο τότε Ισπανός ΥΠΕΞ Ζοζέπ Μπορέλ είχε πει ότι η Ρωσία, ο παλιός εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης «γίνεται και πάλι απειλή».

Η Μόσχα τότε τον ρώτησε τι εννοούσε -επισήμως, με πρωτόκολλο- και εκείνος απάντησε πως η δήλωσή του «παρεξηγήθηκε» ενώ ήταν και «σχήμα λόγου».

Πάντως, σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, αυτή είναι η ευρωενωσιακή αντίληψη που έχει επικρατήσει: «Θεωρούν ότι είμαστε ξένοι».

Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK