Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία επιδιώκει να υπονομεύσει τη διατλαντική ενότητα και επεσήμανε ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας παραμένει ζωτικής σημασίας ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Ο (σ.σ. Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν επιδιώκει να αποδυναμώσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θέλει να υπονομεύσει τη διατλαντική ενότητα και την αποφασιστικότητά μας, διότι είναι πολύ πιο εύκολο για το Κρεμλίνο ο εκφοβισμός μεμονωμένων κρατών από το να διαπραγματευτεί με μια ισχυρή και ισχυρά ενωμένη διατλαντική κοινότητα» δήλωσε ο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.
«Γι' αυτό το να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας παραμένει ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες» πρόσθεσε.
«Όχι» σε επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο
Προειδοποίησε δε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μια παγκόσμια αντιπαράθεση όπως στον Ψυχρό Πόλεμο παρά τον ανταγωνισμό με την Κίνα και τις προκλήσεις από τη Ρωσία.
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην αντανακλαστική αντιπολίτευση και στα άκαμπτα μπλοκ του Ψυχρού Πολέμου. Ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να αποκλείει τη συνεργασία σε θέματα που μας επηρεάζουν όλους» δήλωσε ο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.
Ξεχώρισε ακόμα την πανδημία παράδειγμα ενός ζητήματος που απαιτεί παγκόσμια συνεργασία.
Βολές κατά Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις
Ο ίδιος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο που θέτει η Ρωσία είναι ζωτικής σημασίας για τη συλλογική ασφάλεια της Δύσης.
«Η αντιμετώπιση της ρωσικής απερισκεψίας και η πειρατεία σε δίκτυα υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο έχει γίνει κρίσιμη για την προστασία της συλλογικής μας ασφάλειας» δήλωσε ο Μπάιντεν
Αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται Ρώσους χάκερ ότι πραγματοποίησαν επίθεση στον κυβερνοχώρο που στόχευσε πέρυσι πολλές αμερικανικές υπηρεσίες και ιδιωτικά ιδρύματα. Η Ρωσία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι είναι αβάσιμοι.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Ρωσία για πειρατεία και παρεμβάσεις στις εκλογές, ισχυρισμούς που Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)