21:03 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Η διανομή του Sputnik V αυξάνει την εξουσία της Ρωσίας και η Δύση «δεν το θέλει» αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η παγκόσμια διανομή του Sputnik V, του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, αυξάνει την εξουσία της χώρας στην παγκόσμια σκηνή και αυτό δεν αρέσει στη Δύση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δυτικές χώρες καταλαβαίνουν ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι από τα καλύτερα, αλλά ορισμένες δυνάμεις στη Δύση είναι εναντίον του.

«Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε τέτοια ροή αιτημάτων για αυτό το εμβόλιο, αλλά (τα αιτήματα) αυξάνονται εκθετικά. Από την άλλη πλευρά, (η Δύση) συνειδητοποιεί ότι το ίδιο το γεγονός της διανομής του Sputnik V και των άλλων εμβολίων, τα οποία σύντομα θα εισέλθουν στη διεθνή αγορά, σημαίνει αύξηση της εξουσίας και της φήμης της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή. Δεν το θέλουν αυτό» δήλωσε ο Λάβροφ σε συνέντευξή του στο RBC TV.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέλουν η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ να εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V το συντομότερο δυνατό.

«Η Ουγγαρία πιστεύει ότι είναι έτοιμες να το κάνουν αυτό, και ξεκινάμε τις παραδόσεις. Ο αριθμός των αιτημάτων από την Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς. Μόλις τις προάλλες, υπήρχε ένα αίτημα από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό για παροχή εμβολίων για ολόκληρο τον πληθυσμό του πριγκιπάτου. Μετά τη δημοσίευση επιστημονικών εκτιμήσεων ανεξάρτητων δομών, η Δύση έπρεπε να παραδεχτεί ότι το εμβόλιο είναι καλό. Αλλά, ωστόσο, οι προσπάθειες να το δυσφημήσουν συνεχίζονται» πρόσθεσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Tags:
κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Δύση, Sputnik V, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK