18:20 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
0 110
Βρείτε μας

Η Ρωσία καταχώρησε το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι στη ίδια χώρα καταχωρήθηκε και το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V.

Νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστημιακό Κέντρο Τσουμάκοφ, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ την άνοιξη θα αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού με το νέο εμβόλιο. 

«Θέλων να ξεκινήσω με καταπλητικά νέα, το τρίτο εμβόλιο, CoviVac έχει καταχωρηθεί. Αναπτύχθηκε από το Κέντρο Τσουμάκοφ. Έως τα μέσα Μαρτίου οι πρώτες 120.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην εσωτερική αγορά».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης, η χώρα έχει ήδη ανοίξει 4.000 κέντρα εμβολιασμού και έχει προχωρήσει στην παραγωγή 10 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V και 80.000 δόσεων του EpiVacCorona.

Όπως τόνισε, οι αρχές ελέγχουν την ποιότητα των εμβολίων και δήλωσε ότι οι τιμές θα είναι δικαιολογημένες, προειδοποιώντας τους παρασκευαστές να μην επιδιώξουν τα υπερβολικά κέρδη για τα φάρμακά τους. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, έχει επιβεβαιωθεί η υψηλή αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου.

«Κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών σε εθελοντές το CoviVac επέδειξε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Η ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του σταδίου μετά την καταχώρηση».

Αναφερόμενη στην εκστρατεία εμβολιασμού, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολικόβα δήλωσε ότι εκτός από το νέο εμβόλιο, η Ρωσία προγραμματίζει την παραγωγή περισσότερων από 88 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, μεταξύ των οποίων 83 εκατ. δόσεις Sputnik V και 5,4 εκατ. δόσεις EpiVacCorona.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
Tags:
CoviVac, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK