10:35 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 0 0
Βρείτε μας

Το δικαστήριο Simonovsky της Μόσχας αποφάσισε να αντικαταστήσει την ποινή του Ναβάλνι, που είναι σε αναστολή, με πραγματικό χρόνο στη φυλακή.

Το Δικαστήριο της Μόσχας αναγνώρισε ως νόμιμη την ποινή φυλάκισης του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι για την υπόθεση απάτης Yves Rocher, ωστόσο, μείωσε ελαφρώς τον χρόνο φυλάκισης. 

Ειδικότερα, το δικαστήριο αναγνώρισε τον 1,5 μήνα του κατ’οίκον περιορισμού ως μέρος της έκτισης της ποινής.

«Το διάστημα που πέρασε ο Ναβάλνι σε κατ’οίκον περιορισμό, από τις 30 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2015, πρέπει να προσμετρηθεί στον χρόνο έκτισης της ποινής, με τη κάθε ημέρα παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό να μετρά ως μία ημέρα φυλάκισης. Η υπόλοιπη απόφαση παραμένει ως έχει» αναφέρει το δικαστήριο. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι θα περάσει στη φυλακή περίπου 2,5 χρόνια.

Σημειώνεται ότι δικαστήριο της Μόσχας ακύρωσε την αναστολή εκτέλεσης ποινής του Αλεξέι Ναβάλνι για την υπόθεση διαφθοράς Yves Rocher σχετικά με την παραβίαση των όρων και όρισε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Απόρριψη έφεσης

Εξάλλου, το δικαστήριο απέρριψε έφεση των δικηγόρων του Ναβάλνι για την παροχή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απελευθέρωση του αντιπολιτευόμενου, δήλωσε η δικηγόρος Όλγκα Μιχαήλοβα μετά την ακρόαση στην οποία εξετάστηκε το αίτημα. 

«Θα λάβουμε ο πλήρες κείμενο της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε μια εβδομάδα, όταν θα μάθουμε γιατί το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε το ΕΣΔΑ με βάση τον 39ο κανόνα και ζήτησε την απελευθέρωση» δήλωσε η ίδια.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία συνήθως συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΣΔΑ.

«Ο συγκεκριμένος κανόνας εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που σχετίζονται με την έκδοση και την ανάγκη για ιατρική βοήθεια, όταν ένα άτομο κυριολεκτικά πεθαίνει. Η ΕΣΔΑ θεωρεί ότι υπάρχει απειλή για την ζωή του Αλεξέι, καθώς φυλακίστηκε μετά τη δηλητηρίασή του, χωρίς να έχει αρχίσει ποινική διερεύνηση. Η ΣΔΑ θεωρεί ότι οι φόβοι για απειλή κατά της ζωής του είναι βάσιμοι, γι’ αυτό εφάρμοσε τέτοια πρωτοφανή μέτρα αλλά η απόφαση δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί» συνέχισε η Μιχαήλοβα.
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
δικαστήριο, ποινή φυλάκισης, φυλάκιση, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK