16:42 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 20
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το Δικαστήριο της Μόσχας αναγνώρισε ως νόμιμη την ποινή φυλάκισης του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι για την υπόθεση απάτης Yves Rocher, ωστόσο, μείωσε ελαφρώς τον χρόνο φυλάκισης.

Η πολιτική ζωή της Ρωσίας θα είναι πλούσια και πολύπλευρη, υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι της παρούσας κυβέρνησης και είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας πιθανές συνέπειες από την ποινή φυλάκισης για τον αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι.

«Έχουμε ήδη πει ότι η πολιτική ζωή της Ρωσίας είναι πραγματικά πολύπλευρη, υπάρχει αρκετός πλουραλισμός στην πολιτική αρένα, αρκετοί άνθρωποι ενεργούν ως αντίπαλοι του Κρεμλίνου, κάποιοι από αυτούς συμμορφώνονται με τον νόμο, άλλοι, ξεπερνούν τα όρια της ευπρέπειας, κάποιοι από αυτός το κάνουν στεκόμενοι σε ρωσικό έδαφος, ενώ άλλοι το κάνουν ενώ έχουν το ένα ή και τα δύο πόδια τους σε ξένο έδαφος» δήλωσε ο Πεσκόφ. 

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί αντίπαλοι στην παρούσα κυβέρνηση είναι δείγμα φυσιολογικής πολιτικής διαδικασίας, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διαβεβαιώνοντας ότι η εθνική πολιτική ζωή συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Η προεκλογική περίοδος θα αρχίσει σύντομα, όλοι αναμένουμε τις κοινοβουλευτικές εκλογές, η ρωσική πολιτική ζωή θα είναι πλούσια και πολύπλευρη» συνέχισε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς αν ο Ναβάλνι είχε οποιοδήποτε πολιτικό μέλλον μετά την ποινή, υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα με τους νόμους να ρυθμίζουν τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

«Αυτό σίγουρα δεν είναι δουλειά μας. Ξέρετε ότι έχουμε νόμους που ρυθμίζουν τη διαδικασία για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, δίνοντάς τους το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες που δεν έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων με βάση τη ρωσική νομοθεσία. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις» εξήγησε.
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK