14:21 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ έχει κάνει αίτημα προς τον Λευκό Οίκο να ξεκινήσουν οι επαφές με τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία έστειλε αίτημα στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για έναρξη των πρώτων επαφών, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ. 

«Έχουμε ήδη στείλει αιτήματα σε αυτούς (Λευκός Οίκος). Για να οργανώσουμε τις πρώτες επαφές και να αρχίσουμε να διευκρινίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Αντόνοφ στο κανάλι Soloviev Live.

Ο Αντόνοφ είπε ότι βασίζεται στην πρόοδο της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας υπό τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στην πραγματιστική συνεργασία με την Ουάσινγκτον σε αυτό και σε πολλά άλλα θέματα.

«Βλέπω ότι η πίεση σε εμάς θα συνεχιστεί, σκληρή πίεση, ειδικά στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιθανώς στον χώρο της θρησκευτικής ελευθερίας, θα κατηγορηθούμε και πάλι για γνωστές αμαρτίες για τις οποίες γνωρίζετε» δήλωσε ο πρέσβης.

Ταυτόχρονα, είπε ότι βασίζεται στην πραγματιστική συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.

«Ένα παράδειγμα που βγαίνει στην επιφάνεια είναι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να επιστρέψει σε αυτή, δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα γίνει αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δηλώνεται, αυτή είναι η πολυμερής αλληλεπίδραση και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο πρέσβης.

Tags:
Ανατόλι Αντόνοφ, Ιράν, επαφές, αίτηση, Τζο Μπάιντεν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK