04:23 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
0 30
Βρείτε μας

Στο ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 στην Αυστρία αναφέρθηκε, το Σάββατο (20/02), ο Κίριλ Ντμιτρίεφ τονίζοντας πως η Μόσχα συζητά με πολλές εταιρείες της κεντροευρωπαϊκής χώρας επ' αυτού.

Η Μόσχα διαπραγματεύεται με αρκετές αυστριακές εταιρείες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 όπως δήλωσε, το Σάββατο (20/02), ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ. 

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Ö1:

«Η Αυστρία έχει μερικές από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις με αρκετές αυστριακές εταιρείες. Θα θέλαμε να έχουμε μια συνεργασία με την Αυστρία για την παραγωγή και, μεταξύ άλλων, για την εξαγωγή αυτού του εμβολίου από την Αυστρία σε άλλες χώρες».

Ωστόσο, ο Ντμιτρίεφ δεν αποκάλυψε με με ποιες αυστριακές εταιρείες διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF είπε:

«Εκτός από την Αυστρία, η Μόσχα βλέπει πως υπάρχει υποστήριξη του εμβολίου Sputnik V από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Οι πολιτικοί σε αυτές τις χώρες λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ένα εμβόλιο».

Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε πως η πολιτική δεν εμπλέκεται με το εμβόλιο υπό οποιονδήποτε τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο «Νικολάι Γκαμαλέγια» και καταχωρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου 2020, ήταν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τη νόσο COVID-19.

Το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «Lancet» στις 2 Φεβρουαρίου.

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%. 

Το άλλο σημαντικό εύρημα είναι η ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, καθώς οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορονοϊού απ' ό,τι εκείνοι, οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπόλοιποι 4.902 εθελοντές έλαβαν placebo, όπως προβλέπεται από τους κανόνες μιας τυπικής μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Sputnik V, εμβόλιο, παραγωγή, Ρωσία, Αυστρία, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK