05:46 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 20
Βρείτε μας

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 καθώς, όπως είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ το Σάββατο (20/02), η πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον «λαμβάνει πολλά ερωτήματα» γι' αυτό το ζήτημα.

Το ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19 είναι αυξημένο και στις ΗΠΑ καθώς ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον δήλωσε, το Σάββατο (20/02), πως λαμβάνουν πολλά τηλεφωνήματα γι' αυτο. 

Συγκεκριμένα, ο Αντόνοφ τόνισε σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «Soloviev Live» του YouTube:

«Δεν έχετε ιδέα πόσες τηλεφωνικές κλήσεις λαμβάνουμε με το αίτημα "όλοι εμβολιάζεστε, αλλά μην ξεχάσετε εμάς". Επιπλέον, λαμβάνω τηλεφωνήματα από συναδέλφους μου από χώρες του μετα-σοβιετικού χώρου που λένε "μην μας ξεχάσετε εμάς", θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το ρωσικό εμβόλιο».

Ο Αντόνοφ επεσήμανε ότι από 5 έως 7 εκατομμύρια Ρώσοι ζουν στις ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι οι πρέσβεις από χώρες της ΚΑΚ του ζήτησαν να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραγγείλει δόσεις του Sputnik V για τις αποστολές τους, εάν η ρωσική πρεσβεία παραγγείλει εμβόλια για το προσωπικό της.

Tο Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο «Νικολάι Γκαμαλέγια» και καταχωρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου 2020, ήταν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τη νόσο COVID-19.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «Lancet» στις 2 Φεβρουαρίου.

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
Ανατόλι Αντόνοφ, Sputnik V, εμβόλιο, Ρωσία, ΗΠΑ, Ρωσική Πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK