09:45 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Χάικο Μάας, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εκτιμά πως οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία έχουν πατώσει, αλλά τονίζει την ανάγκη διαλόγου.

Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία έχουν φτάσει στο χείριστο σημείο, σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων διαλόγου. 

«Οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν πατώσει, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τον διάλογο» σημείωσε, συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι σημαντική ώστε να διευθετηθούν πολλές διεθνείς διαμάχες. Επομένως, θα είναι επίσης θέμα συζήτησης - πώς είναι δυνατόν να διατηρηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδό τους» είπε ο ίδιος, πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ.

Συμπλήρωσε πως θα στηρίξει νέες κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι. 

«Θα συζητήσουμε το ζήτημα της Ρωσίας, ειδικά την υπόθεση Ναβάλνι, πώς του έχει συμπεριφερθεί το κράτος. Μετά τη δηλητηρίαση, δείξαμε ξεκάθαρα πως δεν είμαστε έτοιμοι να ανεχτούμε την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και εισάγαγε νέες κυρώσεις. Και σήμερα, θα συζητήσουμε περαιτέρω εάν θα αρχίσει η προετοιμασία νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ειδικά μετά την καταδίκη του Ναβάλνι, το ότι είναι υπό κράτηση και πρέπει να φυλακιστεί».  

Λαβρόφ: Η ΕΕ υπεύθυνη για το ρήγμα στις σχέσεις

Προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε «δείξει» την Ένωση ως την υπεύθυνη για το ρήγμα στις σχέσεις Μόσχας-Βρυξελλών.

Τα προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται για πολλά χρόνια με ευθύνη της ΕΕ, είπε και επεσήμανε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για την επιστροφή της κανονικότητας στις σχέσεις των δύο πλευρών.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους εξελίξεις. Είναι στο χέρι της ΕΕ να αποφασίσει. Εάν αποφασίσουν πως είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν οι σχέσεις και εάν ανατρέψουν αποφάσεις που οδήγησαν στη διάσπαση, τότε θα είμαστε και εμείς έτοιμοι γι' αυτό».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Γερμανία, Χάικο Μάας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK