05:10 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (239)
0 30
Βρείτε μας

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως συνεχίζει να ζητά την απελευθέρωση του Ναβάλνι, αλλά δεν τον θεωρεί κρατούμενο συνειδήσεως και πως με δηλώσεις του υποστήριζε τη βία.

Στη δημοσίευση ενός αποσπάσματος από επιστολή της Διεθνούς Αμνηστίας, στην οποία η οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων εξηγεί πως δεν θεωρεί πλέον τον Αλεξέι Ναβάλνι ως «κρατούμενο συνειδήσεως» από τις ρωσικές αρχές, προχώρησε ο Καναδοαμερικανός δημοσιογράφος Άαρον Μέιτ.

Σε απάντηση που έλαβε από τη Διεθνή Αμνηστία σχετικά με τη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος ανήκει στη ρωσική αντιπολίτευση, η οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων δήλωσε στον δημοσιογράφο πως ο λόγος για τη σύλληψη του Ναβάλνι ήταν «η ωμή κριτική του» προς τις ρωσικές αρχές, οι αναφορές του για «διαφθορά ανώτερου επιπέδου στη Ρωσία» και «ο ακτιβισμός του».

Η Διεθνής Αμνηστία πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της πως ζητά ακόμη την απελευθέρωσή του, αλλά πλέον δεν τον θεωρεί κρατούμενο συνειδήσεως.

Διεθνής Αμνηστία: Στοιχεία πως υποστήριζε τη βία χωρίς να αποσύρει τις δηλώσεις του

Όπως ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία: «Πολλά από τα παλιά βίντεο και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ο Ναβάλνι έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις επανεμφανίστηκαν πρόσφατα και έχουν δει ενεργή κυκλοφορία».

Όπως συμπλήρωσε η Διεθνής Αμνηστία «συνεπώς, εξακολουθούμε να ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή του και τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν αυτήν την πολιτικά υποκινούμενη δίωξη», αν και πρόσθεσε πως υπάρχουν στοιχεία πως ο Ναβάλνι υποστήριζε τη βία, χωρίς να έχει αποσύρει τις δηλώσεις αυτές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Ωστόσο, υπό το φως νέων πληροφοριών που προέκυψαν πρόσφατα, η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι πλέον σε θέση να θεωρήσει τον Αλεξέι Ναβάλνι ως κρατούμενο συνείδησης, δεδομένου ότι υποστήριξε τη βία και τις διακρίσεις και δεν έχει αποσύρει τέτοιες δηλώσεις».

Η σύλληψη του Ναβάλνι για απάτη μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στη Μόσχα από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για φερόμενη δηλητηρίαση και συνελήφθη κατά την άφιξή του στη Ρωσία.

Λίγο αργότερα, δικαστήριο της Μόσχας ακύρωσε την ποινή του Ναβάλνι που είχε ανασταλεί για υπόθεση απάτης το 2014 και την αντικατέστησε με ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (239)
Tags:
δημοσιογράφος, Αλεξέι Ναβάλνι, απάτη, σύλληψη, Διεθνής Αμνηστία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK