Αχιλλέας, ο γάτος που προβλέπει για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Το φετινό Μουντιάλ δεν έχει... χταπόδι αλλά (κουφό) γάτο. Και προβλέπει...

© AFP 2019 / Olga Maltseva
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σε μία ακόμη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, υπάρχει ένα συμπαθέστατο ζωάκι που δίνει προγνωστικά! Φέτος είναι ο Αχιλλέας, ένας γάτος που ζει στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Το 2014 είχαμε τον Πολ, το αξέχαστο χταπόδι που έκανε προβλέψεις για αποτελέσματα και νικητές στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μιας και το timeline των χταποδιών είναι μικρό, προφανώς ο Πολ μας βλέπει από ψηλά, όπως και τον… διάδοχό του.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον Αχιλλέα, με ελληνικότατο όνομα. Ένας αρσενικός γάτος που ζει στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και, όπως αποκάλυψε η κτηνίατρος Άννα Κοντράτιγεβα, έχει αρχίσει ήδη να δίνει προγνωστικά για τους αγώνες του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ο Αχιλλέας είναι μάλιστα κουφός και τούτο, όπως λέει η Κοντράτιγεβα, του επιτρέπει να έχει ανεπτυγμένες τις άλλες του αισθήσεις. Και υποσχέθηκε την Τετάρτη 13/6, παραμονή του Ρωσία — Σαουδική Αραβία, να αποκαλύψει τον νικητή!

Οι γάτες του Ερμιτάζ είναι διάσημες, και απόγονοι όσων ζούσαν στα χειμερινά ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί εποχής Μεγάλου Πέτρου. Σήμερα, περίπου 70 γάτες προστατεύουν το μουσείο από τα ποντίκια.

Tags:
Μουντιάλ 2018, Μουντιάλ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Παγκόσμιο Κύπελλο, Αχιλλέας ο γάτος, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK