Σκίτσα

ΗΠΑ και ΕΕ: Μια ιστορία αγάπης παρά τα εμπορικά... πείσματα

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Λίγο μετά την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ ο αμερικανός πρόεδρος έγινε... κοινωνός της αγάπης μεταξύ των δύο πλευρών αναρτώντας μια φωτογραφία στο Twitter.

Love is...

Ύστερα από πολλές εβδομάδες αντεγκλίσεων και απειλών για έναν επερχόμενο εμπορικό πόλεμο, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έφτασαν σε συμφωνία μέσα από τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, ενώ η Ένωση είχε απαντήσει με αντίστοιχες εμπορικές κινήσεις, τελικά οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μηδενικούς δασμούς μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ από τη συμφωνία θα εξαιρεθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε φωτογραφία με τους δύο ηγέτες να αγκαλιάζονται και το σχόλιο ότι «Προφανώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως εκπροσωπείται από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οι ΗΠΑ, όπως εκπροσωπούνται από εμένα, αγαπιούνται!»

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, ΕΕ, Ντόναλντ Τραμπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ