19:49 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Σκίτσα

Η «χημική παγίδα» Τραμπ, Μέι, Μακρόν και Μέρκελ στον Άσαντ

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 30

Τηλεοπτικά γυρίσματα με ψεύτικες χημικές επιθέσεις έχουν ξεκινήσει στη Συρία. Η προβοκάτσια που ετοιμάζεται κατά της συριακής κυβέρνησης, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό πρόσχημα για μια νέα επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Συρίας.

Ετοιμάζουν στημένη επίθεση με χημικά στη Συρία

Προβοκάτσια φαίνεται πως στήνεται στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας προκειμένου να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για επιθέσεις με χημικά όπλα και βρεθεί το κατάλληλο πρόσχημα για επέμβαση των δυνάμεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στη Συρία.

Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται πιθανή και η συμμετοχή της Γερμανίας στις επιχειρήσεις, όπως έγραψε η Bild επικαλούμενη πηγές του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, κατήγγειλε ότι στην περιοχή Τζισρ αλ Σουγκούρ έχουν ήδη ξεκινήσει να βιντεοσκοπούνται ψεύτικες επιθέσεις με «χημικά όπλα» και αναμένεται να σταλούν άμεσα σε τηλεοπτικά δίκτυα.

«Η… πλοκή περιέχει σκηνές που δείχνουν τα Λευκά Κράνη να "βοηθούν" τους κατοίκους του Τζισρ αλ Σουγκούρ, αφότου ο συριακός στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε τις αποκαλούμενες "βόμβες — βαρέλια"», τονίζει το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης.

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ουσίες με βάση το χλώριο, προκειμένου η «επίθεση» να είναι πιο πειστική.

Σχετικά:

Στο Ιντλίμπ ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά»
Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τη Ρωσία στην Ιντλίμπ
Πούτιν: Οι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ προετοιμάζουν προκλήσεις ακόμα και με χημικά όπλα
Tags:
προβοκάτσια, χημικά όπλα, Ιντλίμπ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Συρία, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ