09:50 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Σκίτσα

«Σιδηρά ομπρέλα» ασφαλείας ανοίγει η Συρία

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η Ρωσία παρέδωσε τελικά στη Συρία 49 μονάδες των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη χώρα.

Ασπίδα προστασίας S-300

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα είχε ολοκληρώσει την παράδοση 49 μονάδων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στη Συρία. Η Ρωσία έστειλε στη Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα στο πλαίσιο μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη χώρα, ύστερα από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος F-16 χρησιμοποίησε το ρωσικό Il-20 ως ασπίδα ενάντια στα συριακά αμυντικά συστήματα. Το Iσραήλ από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι το Τελ Αβίβ είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα για την αεροπορική επίθεση στην περιοχή εγκαίρως.

Ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα βίντεο όπου καταγράφεται η παράδοση των μονάδων S-300. 

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για πιθανότητα «σοβαρής κλιμάκωσης» στην περίπτωση που η Ρωσία παρέδωσε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία.

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία, τονίζοντας ότι η παράδοση των S-300 στον συριακό στρατό τον κάνει να μην είναι ευχαριστημένος.
Tags:
S-300, Συρία, Ρωσία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ