23:10 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Σκίτσα

Πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) εξέφρασε την υποστήριξή του την Τρίτη στην Ουκρανία εν μέσω όξυνσης της κρίσης με τη Ρωσία μετά την τελευταία κλιμάκωση της τετραετούς διένεξης.

Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι υπερασπίζεται την Ουκρανία

«Με αφορμή τη χρήση από τη Ρωσία στρατιωτικής δύναμης κατά της Ουκρανίας κοντά στη Θάλασσα του Αζόφ και το στενό του Κερτς, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καλούν τη Ρωσία να εξασφαλίσει ανεμπόδιστη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας και να επιτρέψει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», ανέφερε η δήλωση του ΝΑΤΟ.

«Επαναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα και στα χωρικά ύδατά της».

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να της παρέχει πολιτική και πρακτική υποστήριξη και θα παρακολουθεί την κατάσταση.

Η Ρωσία την Κυριακή κατέσχεσε τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας για παράνομη είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό του Κερτς, ανατολικά της Κριμαίας.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανέφερε ότι τα τρία πλοία αγνόησαν προειδοποιήσεις του ρωσικού ναυτικού να σταματήσουν και προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας το περιστατικό επισήμανε ότι οι ρώσοι συνοριοφύλακες λειτούργησαν σύμφωνα με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο.

 

 

 

Tags:
διαμάχη, ΝΑΤΟ, Κερτς, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ