Σκίτσα

«Μπλόκο» του Facebook σε φωτογραφία του Μακρόν για γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Μακρόν είχε φωτογραφηθεί με τους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαν Μαρτίν, φωτογραφία που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, οι γάλλοι χρήστες του διαδικτύου που επιχειρούν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία εμποδίζονται από το Facebook.

«Μπλόκο» του Facebook σε φωτογραφία του Μακρόν

Η πολυσυζητημένη φωτογραφία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν…πέρασε τον σκόπελο των κανόνων του Facebook περί «γυμνού περιεχομένου και σεξουαλικών πράξεων» και μπλοκαρίστηκε.

Ο Μακρόν είχε φωτογραφηθεί με τους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαν Μαρτίν, φωτογραφία που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από τους δύο άνδρες φέρεται να εμπλέκεται σε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών.

Ωστόσο, οι γάλλοι χρήστες του διαδικτύου που επιχειρούν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία εμποδίζονται από το Facebook.

Σύμφωνα με έναν χρήστη που ανάρτησε στο Twitter την εμπειρία του, το Facebook, μπλόκαρε τη φωτογραφία του για λόγους γυμνού περιεχομένου.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό λογοκρισίας συμφέρει τον γάλλο πρόεδρο, είναι πιθανό να οφείλεται στον αλγόριθμο του Facebook.

Σε μια παρόμοια υπόθεση, το Facebook εμπόδισε αυτόματα την κοινοποίηση της φωτογραφίας ενός πεινασμένου κοριτσιού από την Υεμένη λόγω «παιδικού γυμνού περιεχομένου».

Η εταιρεία στη συνέχεια απολογήθηκε και αναγνώρισε ότι η φωτογραφία που συνόδευε άρθρο των New York Times ήταν «σημαντική εικόνα παγκόσμιας σημασίας».

Tags:
Facebook, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ