Σκίτσα

Όταν ο Σανάχαν «στόλισε» το πρόγραμμα των F-35: Το ξέσπασμα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων μαχητικών αεροσκαφών εξόργισε τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, ο οποίος όχι μόνο εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του, αλλά και χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα.

Όταν ο Σανάχαν «στόλισε» το πρόγραμμα των F-35

Εκτός εαυτού φέρεται να βγήκε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του προγράμματος της Lockheed Martin για την ανάπτυξη των F-35, χρησιμοποιώντας ένα όχι ιδιαιτέρως πρέπον λεξιλόγιο. 

Ο ίδιος, με υβριστικές εκφράσεις, επέκρινε το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων μαχητικών αεροσκαφών, εκτιμώντας ότι η Boeing «θα το έκανε καλύτερα».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, τον οποίο επικαλείται το περιοδικό «Politico», ο Σανάχαν φέρεται να χαρακτήρισε τα αεροπλάνα ως γ@@@α και να ισχυρίστηκε ότι η Lockheed δεν ξέρει «πώς να τρέξει ένα πρόγραμμα».

«Εάν το αναλάμβανε η Boeing, θα το έκανε σαφώς καλύτερα», είπε, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Άλλωστε, σύμφωνα με το «Politico» που επικαλείται πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, όσο ο Σανάχαν διατελούσε υφυπουργός Άμυνας, είχε επανειλημμένως επικρίνει το πρόγραμμα των F-35, χαρακτηρίζοντάς το ως «μη βιώσιμο».

«Το κόστος μακροπρόθεσμα είναι πολύ ακριβό. Δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο», φέρεται να υποστήριζε.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα F-35 θεωρείται ως το πλέον δαπανηρό, με το κόστος του να υπολογίζεται στο 1,5 τρισ. δολ.. Παράλληλα, φαίνεται πως αντιμετωπίζει σημαντικά τεχνικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και τα F-35 καθηλώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω προβλήματος στο σύστημα καυσίμων.

Tags:
F-35, Πάτρικ Σανάχαν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ