18:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Σκίτσα

Σαν... βρεγμένη γάτα το Λονδίνο με φόντο το Brexit

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Το Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει μάλλον με... βρεγμένη γάτα που φοβάται να κάνει το βήμα για το «διαζύγιο» με την ΕΕ, τουλάχιστον στη βάση της υπάρχουσας πρότασης συμφωνίας που κατέθεσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Σαν βρεγμένη γάτα το Λονδίνο με φόντο το Brexit

Την Τρίτη το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη νέα συμφωνία για το Brexit, με 391 ψήφους κατά έναντι 242 ψήφων υπέρ. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι βρίσκεται ενώπιον νέας ήττας, με την ίδια να εκφράζει τη λύπη της σημειώνοντας: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ με ομαλό τρόπο, με μια συμφωνία».

Πάντως, ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Στέφαν Μπάρκλεϊ διέβλεψε ότι η μη έξοδος από την ΕΕ ενέχει περισσότερους κινδύνους από μία έξοδο χωρίς συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, επεσήμανε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε το Λονδίνο να πει «τι ακριβώς θέλει να πράξει», καθώς η τελευταία αποτυχημένη ψηφοφορία αντανακλά το «τι δεν θέλει να πράξει». Ξεκαθάρισε δε, ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται ενεργά για το Brexit.

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας για το Brexit εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ εξάντλησε όλα τα μέσα, προκειμένου να βοηθήσει τη Βρετανία να επικυρώσει τη συμφωνία.

Πλέον, εντείνεται η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, καθώς το μέλλον της Βρετανίας τίθεται σε αχαρτογράφητα νερά. Σήμερα Τετάρτη, διεξάγεται η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σχετικά:

Τουσκ: Περιμένουμε ένα αιτιολογημένο αίτημα για παράταση στο Brexit
Νέα ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία (Βίντεο)
Tags:
σκληρό Brexit, Brexit, ΕΕ, Στέφεν Μπάρκλεϊ, Τερέζα Μέι, Ντόναλντ Τουσκ, Πιερ Μοσκοβισί, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ