Σκίτσα

Ρωσικά αντίμετρα στο Παρίσι για τη μη διαπίστευση δημοσιογράφων του Sputnik

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Σε αντίμετρα προς τους Γάλλους δημοσιογράφους στη Μόσχα προχωρά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη μη έκδοση διαπιστευτηρίων στους δημοσιογράφους του Sputnik στο Παρίσι.

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Η Μόσχα θα προβεί σε προβεί σε αντίμετρα προς το Παρίσι, κατά τη διαδικασία έκδοσης διαπιστευτηρίων σε δημοσιογράφους της χώρας που εργάζονται στη Ρωσία, καθώς το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδινε διαπιστευτήρια σε 9 δημοσιογράφους του Sputnik για ένα χρόνο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αρχίζουμε να απαντούμε αναλόγως στους Γάλλους δημοσιογράφους. Δεδομένου ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αντί για διαπιστευτήρια λάμβαναν την απάντηση "το αίτημά σας εξετάζεται", ακριβώς την ίδια απάντηση θα λάβουν οι γάλλοι δημοσιογράφοι», ανέφερε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σημείωσε επίσης ότι αυτό είναι συνέπεια της απόφασης της γαλλικής πλευράς. «Απλά απαντούμε. Προς το παρόν με ήπιο τρόπο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα αυτό δεν έχει λυθεί για περισσότερο από ένα χρόνο και δεν υπάρχει επίσημος λόγος άρνησης της διαπίστευσης.

Όπως επεσήμανε η Ζαχάροβα, η κατάσταση αυτή αφήνει τους δημοσιογράφους του Sputnik χωρίς ένα κατανοητό νομικό πλαίσιο, δεν τους επιτρέπει να εκτελούν πλήρως τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες τους και τους τοποθετεί στη θέση των ανθρώπων που δρουν εκτός του νόμου.

«Ακριβώς η ίδια μεθοδολογία της γαλλικής πλευράς θα εφαρμοστεί στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης στη Μόσχα. Θεωρούμε γενικά ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, είναι απαράδεκτη» δήλωσε.

Tags:
αντίμετρα, διαπίστευση, Sputnik, Μαρία Ζαχάροβα, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι, Γαλλία, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ