16:35 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
Σκίτσα

Η Μέι εγκαταλείπει λαβωμένη το τιμόνι της Βρετανίας

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Η Τερέζα Μέι δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, δηλαδή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, και οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Το λεωφορείο του Brexit

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει τη συμφωνία του Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Η Μέι, με δάκρυα στα μάτια και αποκαλύπτοντας πως έκανε κάθε προσπάθεια για να περάσει η συμφωνία, έκανε γνωστό πως αφήνει το τιμόνι των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου.

Η ίδια, όπως είπε και στη βασίλισσα Ελισάβετ, θα κρατήσει τη θέση της ως πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί άλλος στην κεφαλή των Συντηρητικών.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της παραίτησης η Μέι είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της «Επιτροπής 1922», το όργανο των Συντηρητικών που εξετάζει ζητήματα εντός της παράταξης.

Στη συνάντηση, που όπως αποδείχτηκε ήταν ατελέσφορη, θα παρουσίαζε ένα νέο σχέδιο αποχώρησης από την ΕΕ.

Ωστόσο, δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα μίλαγαν για όλο και περισσότερες φωνές εντός των Συντηρητικών που ζητούσαν την παραίτησή της και την άμεση αντικατάστασή της, όπως και τελικά έγινε.

«Τώρα μου είναι ξεκάθαρο ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας ένας νέος πρωθυπουργός να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Επομένως, σήμερα ανακοινών ότι θα παραιτηθώ από επικεφαλής των Συντηρητικών την Παρασκευή, 7 Ιουνίου», σημείωσε κατά την παραίτησή της.

Σχετικά:

Κρεμλίνο: Σε πολύ δύσκολη περίοδο για τις διμερείς σχέσεις η πρωθυπουργία της Μέι
Η στιγμή που η Μέι ανακοινώνει ότι παραιτείται: Συγκινημένη και με τρεμάμενη φωνή (Βίντεο)
Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται
Αμετακίνητη η Κομισιόν: Δεν αλλάζει κάτι, παρά την παραίτηση της Μέι (Βίντεο)
Tags:
ΕΕ, Συντηρητικό κόμμα, συντηρητικοί, πρωθυπουργός, επικεφαλής, Brexit, Τερέζα Μέι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ