Σκίτσα

Η Γερμανία φοβάται το Sputnik

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik Μαργαρίτα Σιμονιάν δήλωσε ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν έκρυψαν ποτέ ότι χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, μετά τους ισχυρισμούς γερμανού κατασκόπου ότι κρατούσαν μυστικούς τους δεσμούς τους.

Η Γερμανία φοβάται το Sputnik

Η γερμανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (BfV) δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έκθεση με τίτλο «Το γερμανικό RT και Sputnik ως Μέσα προπαγάνδας» που ανέφερε ότι παρουσιάζονταν ως ανεξάρτητα Μέσα.

«Πάντα εργαζόμασταν ανοιχτά ως κρατικά χρηματοδοτούμενο ρωσικό Μέσο και δεν το κρύψαμε ποτέ από κανέναν» ανέφερε η Σιμονιάν στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Αναφέρθηκε περιπαικτικά, μάλιστα, στην υπηρεσία πληροφοριών που τοποθέτησε το Sputnik και το RT στην ίδια λίστα με ακροδεξιούς εξτρεμιστές και το Ισλαμικό Κράτος, τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη σε πολλές χώρες, όπως η Ρωσία.

«Η γερμανική αντικατασκοπεία αποκάλυψε λίστα με πιθανές απειλές για την ασφάλειά της, συμπεριλαμβάνοντας το RT και το Sputnik, βάζοντάς τα μαζί με το ISIS, τους νεοναζί και άλλα αποβράσματα», έγραψε αργότερα.

Τα ρωσικά Μέσα στη Γερμανία έχουν συχνά γίνει στόχος επιθέσεων. Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κάλεσε την αρχή για τα εγχώρια Μέσα να αρνηθεί άδεια στο RT Deutsch. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την κατηγόρησε για διακρίσεις.

Tags:
μέσα ενημέρωσης, Sputnik, RT, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ