00:23 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Σκίτσα

Τα F-35 δεν θα «σμίξουν» με τους S - 400

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

«Τίτλοι τέλους» φαίνεται πως μπαίνουν στην αμυντική συνεργασία που αφορά την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-35, μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Τα F -35 δεν πάνε Τουρκία

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Ουάσιγκτον στις πρώτες παραλαβές των ρωσικών S-400 από την Τοουρκία.

Όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος η αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας καθιστά αδύνατη την παραμονή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35,.

«Δυστυχώς, η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 καθιστά τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της με τα F-35 αδύνατη», σημειώνει η Ουάσιγκτον.

Πέρα από αυτό  η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε γνωστό την Τρίτη πως εξετάζουν ακόμα και την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει τα 100 F-35 που είχε παραγγείλει.

Βασικό επιχείρημα των ΗΠΑ είναι πως τα συγκεκριμένα ρωσικά συστήματα είναι «ασυμβίβαστα» με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, αποτελώντας ακόμη και απειλή για το Σύμφωνο.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία πώλησης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2018.

Μετά από έναν χρόνο, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Άγκυρα να αγοράσει Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε κάνοντας λόγο για καλύτερος όρους από πλευράς Μόσχας.

Tags:
ΝΑΤΟ, συνεργασία, S-400, Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ