Σκίτσα

Πανικοβλημένος ο βρετανικός στρατός για τα ρωσικά «υπέρ-αθόρυβα» υποβρύχια

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Οι βρετανικές αρχές έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη φερόμενη αυξανόμενη δραστηριότητα της Ρωσίας στον Βόρειο Ατλαντικό. Τελευταία φερόμενη πηγή ανησυχίας τα εξελιγμένα υποβρύχια της Μόσχας.

Πανικοβλημένος ο βρετανικός στρατός για τα ρωσικά «υπέρ-αθόρυβα» υποβρύχια

Αρκετοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι που όμως δεν κατονομάζεται εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη παρουσία ενός νέου τύπου «υπέρ-αθόρυβου» ρωσικού υποβρυχίου κλάσης 636.3 (γνωστά κι ως τάξης Kilo από το ΝΑΤΟ) στα βρετανικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την Telegraph.

Οι πηγές υποστηρίζουν ότι τα υποβρύχια θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον βρετανικό στόλο στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό, δίχως να εντοπιστούν, και ως εκ τούτου φέρεται να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανώτερη στρατιωτική πηγή μιλώντας στην Telegraph δήλωσε ότι ο νέος επικεφαλής του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού «πρέπει να δώσει την υποβρύχια μάχη».

«Οι Ρώσοι επωφελούνται από μια τεράστια αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, δαπανώντας 15 με 20 χρόνια νωρίτερα που σήμερα παράγουν αυτή τη νέα κατηγορία ‘υπερ-αθόρυβων’ υποβρυχίων Kilo», φέρεται να δηλώνει η ίδια πηγή.

Το βρετανικό ΜΜΕ εκτίμησε ότι η νέα ρωσική τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει το αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού «HMS Queen Elizabeth» και τα πυρηνικά υποβρύχια της χώρας να μοιάζουν ευάλωτα.

Η Telegraph εκτιμά ότι τα υποβρύχια τάξης 636.3 είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται υποθαλάσσια καλώδια διαδικτύου και να παρακολουθούν τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Έξι από τα βελτιωμένα ρωσικά υποβρύχια που έχουν σχεδιαστεί για πολεμικές επιχειρήσεις και για γενικές αποστολές αναγνώρισης και περιπολίας, έχουν ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Tags:
Αγγλία, υποβρύχια, υποβρύχιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ