Σκίτσα

Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Είναι γνωστό πως στα οικογενειακά τραπέζια γίνονται οι μεγαλύτεροι τσακωμοί. Αυτό έγινε και στη G7 όταν αναφέρθηκε η επιστροφή της Ρωσίας.

Ο Τραμπ ζητά την επιστροφή της Ρωσίας στη G7

Στην επιστροφή της Ρωσίας στους G7 φαίνεται πως επέμεινε κατά τη Σύνοδο στη Μπιαρίτζ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήταν διατεθειμένος να προσκαλέσει τη Ρωσία στη Σύνοδο των G7 την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ.

Η ιδέα αυτή, όμως, φαίνεται πως δεν βρήκε σύμφωνους και τους ισχυρούς εταίρους του, με δημοσιεύματα να θέλουν να επικρατεί ένταση με το που έπεσε η συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι.

Ο Τραμπ είχε προτείνει ξανά στο παρελθόν να επιτρέψει η Ρωσία στην αποκαλούμενη G8, η οποία έγινε G7 το 2014 λόγω διαφωνιών μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης σχετικά με τα γεγονότα στην Κριμαία.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν θα προσκαλέσει τη Ρωσία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 το επόμενο έτος, απάντησε: «Τείνω να πω “ναι”, ορισμένοι διαφωνούν μαζί μου, ορισμένοι όχι».

Πάντως η Μόσχα ξεκαθαρίζει πως δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο με  τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να τονίζει: «Δεν ζητήσαμε από κανέναν να κάνει τίποτα».

Tags:
επιστροφή, Σύνοδος G7, G7, Ρωσία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ