Σκίτσα

Υπάρχει Facebook χωρίς likes;

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Πειραματισμούς με την εμφάνιση του αριθμού των «likes» από τη δημόσια θέα φαίνεται ότι κάνει το Facebook σύμφωνα με ερευνητή που αποκάλυψε παρόμοια δοκιμή από το Instagram.

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη των like

Ήδη το Facebook κρύβει τα likes από κάποιους χρήστες, ισχυρίστηκε η ερευνήτρια Τζέιν Μάνχουμ Γουόνγκ. Το Facebook παραδέχτηκε ότι υπάρχει σχέδιο δοκιμής να αφαιρεθεί η δημόσια αρίθμηση των likes, ωστόσο, δεν αποκαλύπτει το πότε, το πού και το γιατί..

Η αλληλεπίδραση των likes δείχνει ουσιαστικά την αντίδραση και τα ονόματα των φίλων που έχουν αντιδράσει σε μία δημοσίευση, αλλά ο αριθμός των αντιδράσεων είναι ορατός μόνο στον χρήστη που έκανε τη δημοσίευση.

Παρόμοιο πείραμα έγινε στο Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, αρχικά από τον Καναδά και επεκτάθηκε σε ακόμα έξι χώρες τον Ιούλιο.

Κάποιοι έχουν αποδώσει την απόκρυψη του αριθμού των likes ως κίνηση του Facebook στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την ψυχική υγεία των χρηστών του καθώς κάποιοι μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί ή να αποφεύγουν να μοιράζονται πράγματα αν θεωρήσουν ότι δεν θα λάβουν αρκετές αντιδράσεις. Ωστόσο άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση του Facebook να κρύψει την μειούμενη δημοφιλία του.

Tags:
like, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ