00:20 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Σκίτσα

Οι δικαιολογίες του Πομπέο για την αποτυχία των Patriot

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάικ Πομπέο ρωτήθηκε για την αποτυχία των Patriot κατά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και απάντησε ότι ορισμένες φορές τα πυραυλικά συστήματα δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι δικαιολογίες του Πομπέο για την αποτυχία των Patriot

Πυραυλικά συστήματα άμυνας σε όλο τον κόσμο, μερικές φορές δεν πετυχαίνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί τα στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας, οπλισμένα με αμερικανικά συστήματα Patriot, απέτυχαν να αποκρούσουν την πρόσφατη επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

«Έχουμε δει συστήματα αεράμυνας σε όλο τον κόσμο να έχουν μερική επιτυχία», δήλωσε ο Πομπέο κατά την άφιξή του στην Τζέντα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Ορισμένα από τα καλύτερα στον κόσμο, δεν τα καταφέρουν πάντοτε. Θέλουμε να δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι υποδομές και οι πόροι θα είναι σε θέση ώστε επιθέσεις όπως αυτή να είναι λιγότερο επιτυχημένες απ’ αυτό που φαίνεται να συνέβη», πρόσθεσε.

Οι εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία δέχθηκαν επίθεση από 10 drones τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, επιθέσεις δέχθηκαν το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στον κόσμο κοντά στην πόλη Αμπκάικ και ένα διυλιστήριο κοντά στο Κουράις, όπου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα της χώρας.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (67)

Σχετικά:

Ο Πούτιν ζήτησε αμερόληπτη έρευνα για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Tags:
Πετρέλαιο, παραγωγή πετρελαίου, Σαουδική Αραβία, αντιπυραυλική άμυνα, πυραυλική επίθεση, πυραυλικό σύστημα, πύραυλοι Patriot, Patriot, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ