10:32 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Σκίτσα

Μα τι κάνουν αυτοί οι Patriot τελικά στη Σαουδική Αραβία;

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά την ύπαρξη δεκάδων Patriot, των αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας, η Σαουδική Αραβία δεν κατάφερε να αποφύγει την επίθεση των drones στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις.

Στην ανάπτυξη περαιτέρω εξοπλισμού και στρατευμάτων προχωρούν οι ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, όπως πριν λίγο καιρό έκανε γνωστό το Πεντάγωνο, τέσσερα συστήματα ραντάρ, περίπου 200 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό αλλά και επιπλέον συστήματα αεράμυνας Patriot αναμένεται να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην παραπάνω κίνηση μετά τη σοβαρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε πετρελαϊκές υποδομές στη χώρα και συγκεκριμένα στη Saudi Aramco.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι με τις ΗΠΑ να δείχνουν ως υπαίτιο της επίθεσης το Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει επανειλημμένως του παραπάνω ισχυρισμούς.

Ερωτηματικά ως προς την περαιτέρω ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός πως παρά τους ήδη 88 εγκατεστημένους Patriot στη χώρα, τίποτα δεν κατάφερε να σταματήσει τα drones που επιτέθηκαν στη Saudi Aramco.

Πηγή πάντως πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμιζε πως ο λόγος για την μη αποτροπή της επίθεσης ήταν απλά η χαμηλή απόδοση των συστημάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα συστήματα Patriot και Aegis δεν είναι έτοιμα να αποκρούσουν επίθεση με μαζική χρήση εναέριων όπλων καθώς δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Συμπλήρωσε τέλος πως η κακή απόδοσή τους φαίνεται και από την αντιμετώπιση μικρών αεροσκαφών και κατευθυνόμενων πυραύλων.

Tags:
S-300, πύραυλοι Patriot, Patriot, αεράμυνα, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ