05:53 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Σκίτσα

Οι Αμερικανοί θρηνούν τα φίνα γαλλικά κρασιά και τα νόστιμα ιταλικά τυριά

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Με κρασί από τη Νάπα και ντόπιο τυράκι θα την βγάλουν οι περισσότεροι Αμερικανοί μετά την απόφαση για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά αγαθά.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά αγαθά σε απάντηση των επιχορηγήσεων της ΕΕ στην εταιρεία Airbus.

Το γαλλικό κρασί, τα ιταλικά τυριά, ο γερμανικός καφές, οι ισπανικές ελιές και άλλες λιχουδιές βρίσκονται στον κατάλογο των εκατοντάδων προϊόντων που φτιάχνουν στην Ευρώπη, τα οποία δέχτηκαν δασμούς ύψους 25% από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή στις 18 Οκτωβρίου.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέους δασμούς αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, διαπίστωσε ότι η ΕΕ είχε χορηγήσει παράνομες επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Airbus, καταφέρνοντας ένα πλήγμα στην αμερικανική ανταγωνιστική Boeing.

Μαζί με τα κρασιά και τα τυριά, οι νέοι δασμοί περιλαμβάνουν φόρο 10% για τα ευρωπαϊκά αεροσκάφη και δασμό εισαγωγής 25% για αγροτικά και άλλα αγαθά, όπως βρετανικές κουβέρτες, πουλόβερ και ρούχα αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ντάνιελ Ροσάριο ξεκαθάρισε πως αυτή η κίνηση θα πλήξει πρωτίστως τους αμερικανούς καταναλωτές.

«Είναι μία κίνηση που θα πλήξει πρώτα και πρωτίστως καταναλωτές και εταιρείες στις ΗΠΑ και θα κάνει πιο πολύπλοκες τις διαπραγματεύσεις προς έναν συμβιβασμό» δήλωσε.

Παράλληλα, οι χρήστες των social media απάντησαν στα νέα με ένα μείγμα θυμού και σαρκασμού, με πολλούς να κάνουν λόγο για «επίθεση» στο ιταλικό τυρί και το γαλλικό κρασί και για «ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Tags:
ΗΠΑ, ΕΕ, κρασιά, κρασί, τυρί, Ιταλία, Γαλλία, Δασμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ