22:27 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Σκίτσα

Ταξίδια στον χρόνο με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 40
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε δεσμούς ΗΠΑ – Αρχαίας Ρώμης προκαλώντας πολλά σχόλια στα social media. Πολλοί στάθηκαν στον εμφανή αναχρονισμό, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ταξίδι στον χρόνο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Αίσθηση και πολλά σχόλια προκάλεσε μια αποστροφή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό όμολογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Οι ΗΠΑ και η Ιταλία συνδέονται από την κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω, στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Τραμπ.

Πολλοί χρήστες των social media εξέφρασαν έκπληξη με τα λόγια του Τραμπ, διακρίνοντας τουλάχιστον έναν ιστορικό αναχρονισμό.

Ορισμένοι έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι οι ΗΠΑ διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους το 1776, τη στιγμή που η αρχαία Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. και διατηρήθηκε μέχρι το 476 μ.Χ.

Άλλοι χρήστες, πάλι, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αμερικανό πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μεταφορά που ο Τραμπ χρησιμοποίησε για να υπογραμμίσει τους δεσμούς στο ρωμαϊκό Δίκαιο και το αμερικανικό Σύνταγμα.

Tags:
ΗΠΑ, Ρώμη, Ιταλία, Σέρτζιο Ματαρέλα, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ