22:48 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Σκίτσα

Ο Τραμπ ρίχνει «πόρτα» στις εγκύους με τη νέα μεταναστευτική πολιτική του

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να βάλει τέλος στην αμερικανική υπηκοότητα που δίνεται στα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ φαίνεται πως επιθυμεί τώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ψάχνει τρόπους να μπλοκάρει την παροχή αμερικανικής υπηκοότητας στα παιδιά που γεννιούνται εντός των ΗΠΑ.

Πηγή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στην σελίδα Axios πως «η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια» που συνδέονται με τον «τουρισμό γέννας».

Η ίδια πηγή έκανε λόγο ακόμη για «εγκληματική δραστηριότητα» που σχετίζεται με τη βιομηχανία του «τουρισμού γέννας».

Σύμφωνα με το AP, τέτοιου είδους «τουρίστες» μεταβαίνουν στις ΗΠΑ από χώρες όπως η Κίνα και η Νιγηρία και εκτιμάται πως κάθε χρόνο ανέρχονται σε 33.000.

Οι αλλαγές που πιθανότατα θα δρομολογήσει ο Τραμπ θα αφορούν τους όρους παροχής βίζας τύπου Β, παρέχοντας στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών την εξουσία να αρνηθούν στους αλλοδαπούς τις βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές και τουριστικές θεωρήσεις εάν πιστεύουν ότι η διαδικασία χρησιμοποιείται για τη διευκόλυνση απόκτησης της αυτόματης ιθαγένειας.

Μάλιστα, ειδικοί στον τομέα της μετανάστευσης εκτιμούν πως θα υπάρξει παρόμοια ρύθμιση για την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία ώστε να συμβαδίζει με τον κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

Tags:
ΗΠΑ, βίζα, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστες, έγκυος, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ