06:01 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Σκίτσα

Ανάχωμα στην εξάπλωση της πανδημίας των fake news για τον κορονοϊό

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Κοινό μέτωπο κατά των fake news φέρεται να οργανώνουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί στην ευρύτερη παγκόσμια προσπάθεια περιορίσμου της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι Αμερικανοί τεχνολογικοί κολοσσοί Facebook, Google και Microsoft, καθώς και το LinkedIn, το Reddit, το Twitter και το YouTube, σε κοινή τους δήλωση, υπογράμμισαν ότι θα καταπολεμήσουν τη διασπορά της παραπληροφόρησης, όσον αφορά το ζήτημα του κορονοϊού

Συγκεκριμένα, στα μέτρα που φέρεται να έλαβαν οι εταιρείες, συμπεριλαμβάνεται η δημοσίευση εξακριβωμένων ειδήσεων και η διαρκής ενημέρωση του κοινού από αρμόδιους φορείς, σχετικά με τις σημαντικές και τελευταίες αποφάσεις που αφορούν το ζήτημα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Συνεργαζόμαστε όλοι, πολύ στενά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19. Πέρα από τη διευκόλυνση που παρέχουμε στους χρήστες στο να παραμένουν διαρκώς συνδεδεμένοι, καταπολεμάμε, παράλληλα, και την παραπληροφόρηση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον ιό, μέσω της κοινοποίησης διαπιστευμένου υλικού στις πλατφόρμες μας και μέσω της κοινοποίησης σημαντικών ενημερώσεων (σ.σ σχετικά με τον ιό). Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία πάντα με τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε κι τις υπόλοιπες εταιρείες να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα, για να διατηρήσουμε τις κοινότητες μας υγιείς και ασφαλείς», υπογράμμισαν οι κολοσσοί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση πανδημίας. Περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι από 155 χώρες έχουν διαγνωστεί θετικοί για τον νέο κορονοϊό, με την πλειοψηφία να έχει θεραπευτεί, αλλά, με 7000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι ο νέος ιός έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα πολλές αμφιβολίες σχετικά με την προέλευσή του, τη θνησιμότητά του, καθώς και για τον τρόπο μετάδοσης και αποφυγής του. Ενώ δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα αποτελεσματικό εμβόλιο, οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως συνιστούν στους πολίτες την απόσταση, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και τις μάσκες προσώπου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
fake news, παραπληροφόρηση, social media, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ