18:37 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
Σκίτσα

Τι άλλο περιμένει τον πλανήτη το 2020;

ΣΚΙΤΣΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Ένας αστεροειδής στο μέγεθος ψυγείου θα μπορούσε να πέσει στη Γη μια μέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπως ισχυρίζεται ο Αμερικανός αστροφυσικός Νιλ ντεΓκρας Τάισον.

Όλα τα είχε ο πλανήτης το 2020, το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί «θεαματικά» η χρονιά είναι η πτώση ενός αστεροειδή στη Γη.

Κι όμως κι αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται για φέτος. Μετά την πανδημία του κορονοϊού, τις ανά την υφήλιο συρράξεις και τα άλλα τόσα άσχημα που κατακλύζουν φέτος τον κόσμο, ένας αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας.

Ο δημοφιλής αστροφυσικός, Νιλ ντεΓκρας Τάισον, έκανε γνωστό το πέρασμα ενός αστεροειδή κοντά από τη Γη στις 2 Νοεμβρίου, μια ανάσα πριν τη λήξη των αμερικανικών εκλογών.

Ακόμα και αν ο αστεροειδής χτυπήσει τον πλανήτη μας, δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά αναφέρει ο ίδιος.

«Έτσι, αν ο κόσμος τελειώσει το 2020, δεν θα είναι σφάλμα του σύμπαντος» συμπληρώνει με μια δόση χιούμορ.

Ο αστροφυσικός δημοσίευσε και φωτογραφία του γιγαντιαίου διαστημικού βράχου, που ονομάζεται 2018VP1, σημειώνοντας πως ο αστεροειδής κινείται προς τη Γη με εκτιμώμενη ταχύτητα 21.300 μίλια την ώρα.

Ο αστεροειδής παρακολουθείται από τον Νοέμβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Παρατηρητήριο Παλομάρ στην Καλιφόρνια.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την NASA, ο 2018VP1 «δεν αποτελεί απειλή για τη Γη».

Tags:
εκλογές, αστεροειδής, πλανήτης, Γη, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΙΤΣΑ