09:21 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
SMARTPHONES
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 34χρονη Αμερικανίδα Τζάστιν Χάουπτ απεχθάνεται τα smartphones. Εφηύρε, λοιπόν, μια υβριδική συσκευή που συνδυάζει κάποια από τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας με τη vintage εμφάνιση.

Η Τζάστιν Χάουπτ είναι μηχανικός, αλλά απεχθάνεται τα smartphones. Έτσι, η 34χρονη Αμερικανίδα αποφάσισε να τα «πειράξει», κατασκευάζοντας μια υβριδική συσκευή που συνδυάζει κάποια από τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας με την εμφάνιση ενός παλιού, καλού, αναλογικού τηλεφώνου. Μια συσκευή που στη θέση της οθόνης αφής έχει το vintage καντράν που γνώρισαν όλοι όσοι μεγάλωσαν μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Η ιδέα της ήρθε όταν δοκίμασε ένα Samsung Galaxy που είχε αγοράσει για τη μητέρα της αλλά έναν μήνα αργότερα επέστρεψε στο κινητό με το πορτάκι που χρησιμοποιούσε ήδη. Ακόμα κι εκείνο το μοντέλο όμως, της φαινόταν υπερβολικά «προχωρημένο». Αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν καν το πληκτρολόγιο, καθώς δεν της άρεσε να στέλνει μηνύματα από το κινητό.

Όπως είπε στην πλατφόρμα Newsflare:

«Δεν έχω στείλει ποτέ μηνύματα μέσω κινητού, και κατασκεύασα αυτή τη συσκευή εν μέρει για να έχω μια καλή δικαιολογία να μην το κάνω».

Η νεαρή μηχανικός πιστεύει ότι το interface ενός smartphone είναι «απαίσιο», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν ανοίγεις μια εφαρμογή και μετά δεν ξέρεις αν έχει κλείσει – αυτό διαλύει όλο μου το είναι».

Έτσι, όταν αποφάσισε να φτιάξει τη δική της συσκευή, το πρώτο πράγμα που θέλησε να πετάξει ήταν το πληκτρολόγιο. Το αντικατέστησε, μάλιστα, με το μοντέλο ενός καντράν που ήταν στη μόδα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Το αποτέλεσμα είναι ένα νοσταλγικό γκάτζετ σε μέγεθος τσέπης, η μπαταρία του οποίου διαρκεί από 24 έως 30 ώρες, ανάλογα με τη χρήση.

Ενέδωσε, ωστόσο, σε κάποιες ευκολίες της σύγχρονης τεχνολογίας, προσθέτοντας δύο πλήκτρα ταχείας κλήσης και μια μικροσκοπική οθόνη που προβάλλει ειδοποιήσεις για sms και αναπάντητες κλήσεις.

Το πιο εντυπωσιακό είναι, ίσως, ότι όταν ανέβασε για πρώτη φορά την είδηση του κινητού που είχε κατασκευάσει, στα μέσα Φεβρουαρίου, κυριολεκτικά έριξε την προσωπική ιστοσελίδα της:

«Ποτέ δεν περίμενα να γίνει viral. Υπήρχε πολλή ζήτηση. […] Πήρα πάρα πολλά mail από ανθρώπους που παρακαλούσαν να το αγοράσουν».

 Έτσι, παρόλο που αρχικά δεν σκόπευε να βγάλει χρήματα από αυτή την εφεύρεση, ακολούθησε τη συμβουλή ενός επίδοξου αγοραστή και δημιούργησε ένα kit για όσους ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν το δικό τους «αναλογικό» smartphone.

Η Χάουπτ, που έχει ήδη ανταποκριθεί σε περίπου 30 παραγγελίες, κατέληξε λέγοντας:

«Ίσως το βλέπουν σαν ένα γκάτζετ για χίπστερ, πράγμα που απεχθάνομαι γιατί, για μένα, είναι ένα κανονικό κινητό. Αλλά υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων που ταυτίστηκαν με την προσωπική μου φιλοσοφία, να μη μου αρέσει η κουλτούρα του smartphone».

Σχετικά:

Κινητά Android: Αυτές οι εφαρμογές είναι επικίνδυνες για το λογαριασμό σας σε Facebook και Google
Κορονοϊός: Ελλείψεις στα iPhones φέρνει ο Covid-19
Tags:
καντράν, μηχανικός, smartphone, κινητό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK