16:56 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
SMARTPHONES
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το application επαυξημένης πραγματικότητας AR Cut & Paste μοιάζει βγαλμένο από επεισόδιο του «Black Mirror». «Μεταφέρει» αυτομάτως μια εικόνα από το περιβάλλον στον υπολογιστή μας, μεταμορφώνοντας την εμπειρία του Photoshop.

Δεν είναι μια ακόμα εφαρμογή κινητού, αλλά μια σκηνή που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το νέο application AR Cut & Paste, του Γάλλου σχεδιαστή και προγραμματιστή Σιρίλ Ντζιάν, μεταμορφώνει για πάντα την εμπειρία του Photoshop, καθώς για να επικολλήσουμε την εικόνα ενός αντικειμένου στην οθόνη του υπολογιστή μας δεν έχουμε παρά να το φωτογραφήσουμε στο περιβάλλον μας με το κινητό μας και μετά να «σύρουμε» την οθόνη του κινητού με τη φωτογραφία στην οθόνη του pc και να την επικολλήσουμε επιτόπου.

Όλα αυτά γίνονται εφικτά χάρη στην επαυξημένη πραγματικότητα. Το βίντεο επίδειξης της νέας εφαρμογής, όπου ο Ντζιάν «παίρνει» μια γλάστρα και την «επικολλεί» στο Photoshop, δίνει μια μικρή μόνο γεύση των δυνατοτήτων που προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογία.

Επιστρατεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη

Για να εφαρμόσει την ιδέα του ο Ντζιάν, όπως αποκαλύπτει, συνδύασε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης BASNet (που επιτρέπει σε ένα smartphone να αναγνωρίζει αντικείμενα σε μια φωτογραφία και να τα αποκόψει από το περιβάλλον τους) με την OpenCV SIFT (τεχνολογία συγχρονισμού κινητού και υπολογιστή, χάρη στην οποία το λογισμικό εντοπίζει το αντικείμενο που θέλουμε να επικολλήσουμε).

Μάλιστα η όλη διαδικασία, αποκοπής και επικόλλησης, απαιτεί συνολικά 6,5 δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή δεν διατίθεται προς το παρόν για αγορά, αλλά δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η Adobe του Photoshop ή κάποια άλλη εταιρεία εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

Δείτε πώς λειτουργεί η εφαρμογή στο παρακάτω βίντεο:

Tags:
Black Mirror, επεξεργασία φωτογραφιών, υπολογιστής, κινητό, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνολογία, επαυξημένη πραγματικότητα, Photoshop
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK