05:58 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
SMARTPHONES
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι τώρα οι χρήστες iPhone έπρεπε να αφαιρέσουν την προστατευτική μάσκα για να ξεκλειδώσουν το κινητό τους, διαφορετικά το λογισμικό καθυστερούσε να σκανάρει το πρόσωπό τους.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του iPhone και αυτόματου ξεκλειδώματος του κινητού μέχρι τώρα δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν ο χρήστης φορούσε μάσκα, με αποτέλεσμα το ξεκλείδωμα να καθυστερεί και το λογισμικό να σκανάρει το πρόσωπο ξανά και ξανά. Όμως το νέο λειτουργικό σύστημα iOS υπόσχεται να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, καθώς δεν θα μας «υποχρεώνει» να αφαιρέσουμε τη μάσκα για να ξεκλειδώσουμε το κινητό.

Η νέα έκδοση, iOS 13.5, που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα αναγνωρίζει αυτόματα αν ο χρήστης φοράει προστατευτική μάσκα προσφέροντας αμέσως ένα σύστημα εύκολου ξεκλειδώματος με κωδικό ασφαλείας. Για συγκεκριμένα μοντέλα iPhone, μάλιστα, θα υπάρχει η επιλογή απλούστερου ξεκλειδώματος μέσω swipe up (θα περνάμε το δάχτυλό μας πάνω από την οθόνη). 

Στο μεταξύ, να θυμίσουμε ότι η μαζική παραγωγή του iPhone 12 φαίνεται πως καθυστερεί κατά έναν μήνα λόγω της πανδημίας της COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal». Οπότε η παρουσίαση των νέων κινητών ίσως να μη γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σχετικά:

Zoom: Χρήστες από διάφορες χώρες αναφέρουν προβλήματα της πλατφόρμας
Keeano: Βρες τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα με μία εφαρμογή
Παγιδευμένοι στον κόσμο του Χάρι Πότερ: Τα escape rooms μεταφέρονται στο διαδίκτυο
Tags:
τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, πρόσωπο, κορονοϊός, πανδημία, μάσκα, iOS, iPhone 12, iPhone, smartphone, κινητό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK