08:43 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
SMARTPHONES
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1388)
0 11
Βρείτε μας

Μία χρήσιμη λειτουργία που θα «χαρτογραφεί» τα στοιχεία κορονοϊού ανά περιοχή, εγκαινιάζει το Google Maps. Η λειτουργία θα ενημερώνει τους χρήστες, μεταξύ άλλων, για το πού υπάρχει αύξηση κρουσμάτων.

Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να βλέπουν το «χάρτη» κορονοϊού στην περιοχή τους.

Στην εφαρμογή, το «κουμπί» που θα βρίσκεται πάνω δεξιά στην εφαρμογή, ακριβώς κάτω από την πυξίδα με το κόκκινο τόξο. Θα παρουσιάζει έναν επταήμερο μέσον όρο των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού και θα ενημερώνει, «κοκκινίζοντας περιοχές», για το επιδημικό φορτίο της εκάστοτε περιοχής, αλλά και το αν ο αριθμός μολύνσεων έχει ανοδική ή πτωτική τάση.

Ο στόχος της νέας αυτής λειτουργίας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να «παίρνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις για το πού θα πάνε και τι θα κάνουν» τόνισε ο Sujoy Banerjee, product manager στη Google.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από διάφορες επίσημες πηγές, όπως το Τζονς Χόπκινς, οι New York Times και η Wikipedia, «πηγές που συγκεντρώνουν στοιχεία από δημόσιους οργανισμούς υγείας, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπουργεία και άλλες εθνικές και περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες και νοσοκομεία».

Όπως γνωστοποίησε, η νέα αυτή λειτουργία θα τεθεί σε εφαρμογή σε όλο τον κόσμο «αυτήν την εβδομάδα», σε Andoid και iOS.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1388)
Tags:
εφαρμογή, κορονοϊός, χάρτης, Google Maps, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK