09:52 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αλλαγές με στόχο περισσότερο ασφαλή ραντεβού προτίθεται να κάνει το Tinder, καθώς θα προσθέσει «κουμπί πανικού» το οποίο θα ειδοποιεί τις αρχές αν κινδυνεύει η ακεραιότητα κάποιου ανθρώπου.

Μια νέα λειτουργία αναμένεται να δώσει στους χρήστες του το Tinder, καθώς θα προσθέσει «κουμπί πανικού» έτσι ώστε να αποφεύγονται ραντεβού τα οποία δεν είναι ασφαλή.

Ειδικότερα, το ιδιαίτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέλει -όπως τονίζει- να προστατεύσει τους χρήστες από το ενδεχόμενο, λ.χ., ενός βιασμού και έτσι επένδυσε σε ένα αξιόλογο ποσό, που δεν αποκαλύπτεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στην εταιρεία Noonlight για την ανάπτυξης αυτής της λειτουργίας.

Έτσι, όταν κάποιος πατήσει το «κουμπί πανικού», θα λάβει μήνυμα από την εταιρεία Noonlight και πρέπει να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλής. Αν δεν το κάνει, τότε ειδοποιούνται οι αρχές.

Το «κουμπί πανικού» παρακολουθεί τα ραντεβού των χρηστών με της αδειοδότησης που εκείνοι παρέχουν στο κινητό τηλέφωνό τους αναφορικά με την τοποθεσία τους.

Η CEO της Match Group στην οποία ανήκει το Tinder, Μάντι Γκίνσμπεργκ, δήλωσε στη «Wall Street Journal»:

«Έχετε την επιλογή να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σας βοηθήσουν αν το χρειαστείτε».

Πάντως, η ίδια διαψεύδει τόσο τη χρήση δεδομένων των χρηστών για λόγους μάρκετινγκ όσο και την περίπτωση «λανθασμένων συναγερμών», επισημαίνοντας:

«Αν κάποιος δεν ανταποκριθεί, στη χειρότερη περίπτωση εμφανίζεται κάποιος και χτυπά στην πόρτα. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».

Πάντως, εγείρονται ερωτήματα για τα δεδομένα των χρηστών -ακόμα και στο πλαίσιο του GDPR- καθώς, σύμφωνα με τον Συνήγορο Καταναλωτή της Νορβηγίας, το Tinder μπορεί να είναι ένα «εικονικό κόσκινο» για ευαίσθητα δεδομένα πελατών.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με 50 εκατομμύρια χρήστες, ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας εισάγοντας, επίσης, νέο σύστημα ταυτοποίησης φωτογραφιών, με τα νέα χαρακτηριστικά να αναμένεται να γίνονται σύντομα διαθέσιμα.

Διαβάστε ακόμα:

Lovina, το ρωσικό dating app που θα εκθρονίσει το Tinder

Tags:
διαδίκτυο, Tinder
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK