17:45 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Θύμα χάκερ έπεσαν οι λογαριασμοί του Facebook και του Messenger σε Twitter και Instagram, την Παρασκευή (07/02), με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συνεργάζονται για την επίλυση του ζητήματος.

Οι επίσημοι λογαριασμοί του Facebook και της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του, Messenger, στο Twitter και στο Instagram, έπεσαν θύμα χάκινγκ, με «υπηρεσίες» κυβερνοασφάλειας να διαφημίζονται.

Το Twitter, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την Παρασκευή (07/02, τοπική ώρα) το χάκινγκ και σημείωσε ότι «οι λογαριασμοί που παραβιάστηκαν, κλειδώθηκαν».

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι το Twitter όσο και το Facebook συνεργάζονται στενά για την αποκατάσταση των λογαριασμών. Το περιστατικό έρχεται ύστερα από μια σειρά προβλημάτων στην πλατφόρμα, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές.

​Οι χάκερ, επίσης, ανάρτησαν και μηνύματα τρολ, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Γεια σας, είμαστε το OurMine. Λοιπόν, ακόμα και το Facebook είναι ευάλωτο στο χάκινγκ, αλλά τουλάχιστον η ασφάλεια τους είναι καλύτερη από το Twitter. Για να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας επικοινωνήστε μαζί μας».

​Τα χάκινγκ δεν είναι άγνωστα στο Twitter, καθώς ακόμα και ο λογαριασμός του διευθύνοντος συμβούλου, Τζακ Ντόρσεϊ, τον περασμένο Αύγουστο, στέλνοντας μηνύματα στους 4 εκατ. followers του.

Περισσότεροι από 10.000 χρήστες του Twitter αντιμετώπισαν διακοπές, την Παρασκευή (07/02), ενώ ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν επιτρεπόταν η δυνατότητα ανάρτησης.

Ως εκ τούτου, προκλήθηκαν θεωρίες συνωμοσίας από τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Ζάκερμπεργκ: Η νέα προσέγγιση του Facebook θα τσαντίσει πολύ κόσμο

Tags:
χάκερ, Messenger, Twitter, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK