22:08 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Facebook διέγραψε λογαριασμούς τριών δικτύων που προέρχονται από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Μιανμάρ για παραβίαση της πολιτικής του που απαγορεύει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη.

Σε διαγραφή λογαριασμών τριών δικτύων για παραβίαση της πολιτικής του σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ανακοίνωσε πως προχώρησε το Facebook.

Σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το πρώτο δίκτυο είχε τις ρίζες του στη Ρωσία και στόχευε την Ουκρανία και γειτονικές της χώρες.

Το δεύτερο δίκτυο είχε ρίζες στο Ιράν και στόχευε κυρίως τις ΗΠΑ, ενώ το τρίτο δίκτυο με ρίζες σε Μιανμάρ και Βιετνάμ, δρούσε στη Μιανμάρ.

Τον Οκτώβριο ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBC News ότι η εταιρεία είχε αποτρέψει νέες εκστρατείες παρεμβάσεων από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, οι οποίες φέρεται πως θα μπορούσαν να προλειάνουν το έδαφος για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στις εκλογές στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί επινοήθηκαν ως δικαιολογία από τους ηττημένους των εκλογών, αλλά και ως μέσο αποπροσανατολισμού της προσοχής του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χακαρίστηκαν οι λογαριασμοί του Facebook σε Instagram και Twitter

Ζάκερμπεργκ: Η νέα προσέγγιση του Facebook θα τσαντίσει πολύ κόσμο

Tags:
Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μιανμάρ, Ιράν, Ρωσία, λογαριασμός, διαγραφή, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK