01:22 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατ. ρούβλια (περίπου 58.000 ευρώ) στο Twitter γιατί δεν μετέφερε τις βάσεις δεδομένων με στοιχεία χρηστών στη Ρωσία.

Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου 58.000 ευρώ, στο Twitter καθώς αρνήθηκε να μεταφέρει στη Ρωσία τις βάσεις δεδομένων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα για Ρώσους χρήστες.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει το Twitter για το σημείο 8 του άρθρου 13.11 του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων και να επιβάλει πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρούβλια», ανέφερε ο δικαστήτης.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Roskomnadzor απαίτησε από το Twitter και το Facebook να αναφέρουν εάν συμμορφώθηκαν με τον νόμο που απαιτεί τα στοιχεία για τους Ρώσους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να φυλάσσονται στην Ρωσία.

Τον Απρίλιο, δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 3.000 ρούβλια σε Facebook και Twitter για την αποτυχία να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Πρόστιμο και στο Facebook

το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε λίγη ώρα αργότερα και στο Facebook. Δικαστήριο στη Μόσχα επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμύρια ρούβλια στο Facebook καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, όπως ανέφερε ανταποκριτής του Sputnik από το δικαστήριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από το Twitter να μπλοκάρει Χαμενεΐ και Ζαρίφ

Χακαρίστηκαν οι λογαριασμοί του Facebook σε Instagram και Twitter

Tags:
Facebook, πρόστιμο, δικαστήριο, Twitter, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK