10:36 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας νεαρός χρήστης του TikTok θέλησε να κάνει τα ούρα του να γίνουν μπλε κι αποφάσισε να πίνει μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής επί 10 μέρες συνεχόμενα.

Και όπως ο ίδιος ισχυρίζεται όχι μόνο τα ούρα του άλλαξαν χρώμα, αλλά το ίδιο συνέβη και με το δέρμα και τα μαλλιά του. Τα βίντεο με αυτό το τρελό challenge στο οποίο υπέβαλε τον εαυτό του ξεπέρασαν τα 10 εκατ. views.

Σύμφωνα με τον Colty, χρειάστηκαν μόλις 5 μέρες για να αλλάξουν χρώμα τα ούρα του. Αποφάσισε όμως να πάει την τρέλα του ένα βήμα παραπάνω και συνέχισε να πίνει μπλε χρώμα. 

Μετά την 8η μέρα ανακάλυψε ότι το δέρμα του είχε αρχίσει ν΄ αλλάζει χρώμα και το ίδιο είχε αρχίσει να γίνεται και με τα μαλλιά του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο χρήστης ισχυρίζεται ότι τέτοια πρακτική είναι ακίνδυνη, η εφαρμογή TikTok από την πλευρά της αποφάσισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα για την υγεία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογο «πείραμα» έκανε κι ένας φίλος του Colty, αλλά αυτός χρησιμοποίησε πράσινο χρώμα αντί για μπλε.

Είναι επικίνδυνη η κατανάλωση τόσου χρώματος;

Το Δεκέμβρη, μια Αμερικανίδα διαιτολόγος, η Τζούλια Ζουμπάνο, ανέφερε σε συνέντευξή της στο Health Essentials ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ χρωμάτων και διαταραχών της προσοχή ή υπερκινητικότητα στα νεαρά άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, τα τρία τέταρτα των γονιών παρατήρησαν βελτίωση στη συμπεριφορά των παιδιών τους, όταν απέκλεισαν τα τεχνητά χρώματα από τη διατροφή τους.

Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένα χρώματα και βαφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο άσθματος και όγκων.

Tags:
social media
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK