09:22 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Facebook και Instagram θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των βίντεο για να μην υπερφορτώνουν τα δίκτυα στην Ευρώπη.

Το Facebook και το Instagram θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη μετά τη σχετική έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.

Η Κομισιόν προχώρησε στο σχετικό αίτημα προκειμένου να μην υπερφορτωθούν και υποστούν συμφόρηση τα ευρυζωνικά δίκτυα λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας.

Ανάλογες αποφάσεις για υποβάθμιση της ποιότητας των βίντεο έχουν ήδη λάβει Netflix, YouTube και Amazon.

«Προκειμένου να συμβάλουμε, ώστε να αποτραπεί τυχόν συμφόρηση του δικτύου, θα μειώσουμε πρόσκαιρα τα bits των βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Το μέτρο θα ισχύσει όσο εξακολουθήσουν να υπάρχουν ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία των δικτύων.

Υπενθυμίζεται ότι το Instagram είναι θυγατρική του Facebook.

Το Netflix και το YouTube έχουν ορίσει ένα όριο 30 ημερών για την υποβάθμιση της ποιότητας των δικών τους βίντεο, ενώ η Disney είπε ότι θα κάνει περικοπή κατά τουλάχιστον 25% της ποιότητας των δικών της βίντεο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου θα θέσει σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα τη νέα υπηρεσία της Disney+, ανταγωνιστική του Netflix.

Σημειώνεται ότι τα βίντεο συνεχούς ροής (streaming) μπορεί να απασχολήσουν ακόμη και τα 2/3 της κίνησης δεδομένων στα σταθερά και κινητά ευρυζωνικά δίκτυα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ευρώπη, ίντερνετ, κορονοϊός, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK