18:18 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
SOCIAL MEDIA
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με στόχο την αποφυγή «προσβλητικής γλώσσας» σε δημοσιεύσεις, το Twitter εισάγει νέο χαρακτηριστικό και μας προτρέπει να επανεξετάζουμε τα σχόλιά μας.

Το Twitter ανακοίνωσε την Τρίτη (05/05) πως θα εισάγει ένα εξειδικευμένο εργαλείο ελέγχου σχετικά με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι χρήστες του στις αναρτήσεις.

Όπως υποστήριξε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το νέο χαρακτηριστικό θα εισαχθεί αρχικά ως «περιορισμένο» μέτρο. Μετά την αποστολή μιας ανάρτησης, οι χρήστες θα ειδοποιούνται εάν το μήνυμά τους περιέχει λέξεις παρόμοιες με άλλες δημοσιεύσεις, που έχουν προηγουμένως επισημανθεί ως προσβλητικές. 

Έτσι, θα τους δίνεται η επιλογή να επεξεργαστούν το μήνυμά τους πριν από τη δημοσίευσή του.

Το Twitter σε σχετική δημοσίευσή του τόνισε το εξής:

«Όταν η κατάσταση οξύνεται, μπορεί να πείτε πράγματα που δεν εννοείτε. Για να σας αφήσουμε να ξανασκεφτείτε μια απάντηση, εκτελούμε ένα περιορισμένο πείραμα στο iOS με μια προτροπή που σας δίνει τη δυνατότητα να αναθεωρήσετε την απάντησή σας πριν τη δημοσίευσή της εάν χρησιμοποιεί γλώσσα που θα μπορούσε να είναι προσβλητική».

​Ορισμένοι χρήστες δεν πήραν καλά την ανακοίνωση, φτάνοντας στο σημείο να τη χαρακτηρίσουν ως «σκέψη αστυνόμευσης».

​Άλλοι επισήμαναν τη μη δυνατότητα για επεξεργασία των δημοσιεύσεων.

​Βέβαια, υπήρξαν και οι υποστηρικτές του καινούριου χαρακτηριστικού.

​Σε συνέντευξή του στο Reuters, εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι η πολιτική της πλατφόρμας έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους χρήστες να «επανεξετάζουν» τα σχόλιά τους πριν τα δημοσιεύσουν, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτά συμμορφώνονται με τις υπάρχουσες οδηγίες.

Tags:
διαδίκτυο, γλώσσα, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK